Skärpning!

Jag blir uppriktigt upprörd när jag hör att kommuner inte tar Covid19 på allvar och inte sätter in olika åtgärder för att förhindra smittspridning. Det jag har fått höra gäller en mindre kommun i södra Skåne och i någon sorts av daglig verksamhet med personer med mental funktionsnedsättning. Det fick mig dock att fundera på hur det sköts i resten av Region Skåne, någon som vet?

Det är ju ännu viktigare i dessa verksamheter där personer som inte har möjlighet att skydda sig själva då de inte förstår vad som är bäst för dem i denna situation som vi är i nu. Det är ju där vi ska sätta in åtgärder, där personalen ska få tydliga direktiv från cheferna så de kan känna sig trygga på sin egen arbetsplats. För det är ju så att detta handlar inte bara om de personer som verksamheten riktar sig till, utan detta handlar också om personalen som jobbar där.

Att inte sätta in åtgärder nu när Region Skåne har gått ut med att antalet smittade nu är högre än i våras när Covid19 först upptäcktes, det är ren idioti och farligt.... Här ska de tydligen vänta tills ett fall Covid19 bland deltagarna uppdagas innan dem vidtar åtgärder. Ni ska ju för fan förebygga att smittan sprids.... SKÄRPNING!!!

Om jag ska förklara lite varför jag går igång på detta, så är det såhär....

Det finns en del olika mentala funktionsnedsättningar som gör att personer får fler bakomliggande sjukdomar, så som övervikt, diabetes, astma m.m. (jag kan inte alla sjukdomar) Detta gör att dessa personer lever med en högre risk att bli allvarligt sjuka och i värsta fall dö ifall de får Covid19. Ja, här handlar det faktiskt om liv eller död och jag tycker att myndigheter och kommuner får fan i mej skärpa sig. Allas lika värde, eller?!

Här ignorerar ni stora risker och utsätter andra människor för fara i värsta fall dödsfall, bara för att ni som chefer och tjänstemän ska slippa tänka ut nya rutiner och åtgärder. Ni utsätter inte bara personerna i riskgruppen, utan också personalen som jobbar med dessa personer som efter ett arbetspass går hem till sin familj. En familj som dem självklart vill skydda från Covid19, för detta är ett virus alla kan få och ingen vet egentligen hur stora konsekvenserna är för varje individ oberoende ålder. 

Ni som läser detta, känner ni er trygga på er arbetsplats när det gäller smittorisken? Om inte, gå ihop i personalen och ta fram extra åtgärder så ni känner att ni kan jobba utan att känna oro för smitta. Det viktigaste av allt, tänk inte bara på dig själv, utan tänk på att andra runtomkring dig kan tillhöra en riskgrupp utan att du ser eller vet om det. 

Tack för att ni har läst <3 Ta hand om varandra och var försiktiga där ute <3


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kylklamp mellan benen!

7år...

Läsardebatt i Aftonbladet!