Internationella kvinnodagen!

Då var det internationella kvinnodagen och Paralympics första tävlingsdag i Sotji.

Idag firar vi internationella kvinnodagen och det sprids mycket olika bra insändare på fb. Socialdemokraternas S Kvinnoförening i Helsingborg fanns idag mitt emot knutpunkten och visade sitt stöd och engagemang för våra kvinnor. Själv är jag hemma med en halvkass kropp och återhämtar mig för andra manifestationer i nästa vecka.

Jag som S kvinna med funktionsnedsättning kommer att fortsätta kämpa för kvinnors rätt i samhället och för att sprida kunskapen inom kommunpolitiken resten av året och många år därtill. Heja oss kvinnor <3

När det var OS eller snarare precis innan OS startade reagerade många människor runtom i världen på hur de mänskliga rättigheterna inte följdes i Ryssland. Vi försökte sprida informationen och många av oss hade svårt att förstå att IOK valt att lägga OS i Ryssland.

Nu är det Paralympics och samtidigt visar Ryssland intresse av att vilja invadera Ukraina. Uppgifterna går isär bland media om Ryssland redan har soldater i Ukraina eller inte. Så det är svårt att veta vad som egentligen händer i Ukraina och på Krimhalvön som detta verkar handla om.

Så samtidigt som Ryssland och Ukraina har en konflikt, så anordnar Ryssland Paralympics i Sotji. Även om de flesta idrottarna koncentrerar sig på tävlingarna, så känner ändå alla av konflikten på något vis. Några representanter för de deltagande länderna inklusive Sverige har valt av säkerhetsskäl eller ståndpunkt att inte närvara i Sotji och heja fram sina landsmän. Detta är ju en del av världens markering mot Putins agerande mot Ukraina. Världen måste sätta press på Putin, så det inte blir ett riktigt krig. Som sagt det är lite svårt att förstå vad det egentligen handlar om, men vad jag tror mig förstå är att Ukraina vill vara ett självständigt och fritt land. Vad sen Putin har emot det, kan ju diskuteras.

Det positiva kring Paralympics detta år är att SVT sänder mer än vad de har gjort tidigare år både på tv och SVT-play och det ökar kunskapen kring detta evenemang. Jag tycker personligen att det är jättekul att få se våra idrottares insatser och älskar att sitta och heja fram Sverige :-)

Hoppas ni har en underbar Internationella kvinnodag i det soliga vårvädret <3


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kylklamp mellan benen!

7år...

Läsardebatt i Aftonbladet!