Bröllopslyckan kom av sig!

Idag gifter sig vår prins Carl Philip med sin Sofia, men det som de flesta har följt i media de senaste dagarna har inte handlat om ett lyckligt bröllop. Det har handlat om 17 åriga Lisa som försvann när hon skulle åka hem efter ett arbetspass på ett kafé i Blomberg i söndags. Många människor har engagerat sig och hjälpt till att leta efter flickan i flera dagar och nu i natt kom det tragiska beskedet att hon har hittats avliden.

Idag har jag läst i sociala medier där vissa människor ifrågasätter det stora engagemang i Lisas fall, när det sker många andra tragiska saker varje dag där människor dör där vi knappt bryr oss. Ett ex. som det skrivs om är bilen som exploderade i en rondell i Torslanda där fyra människor miste livet varav en ung flicka. Det ifrågasätts varför Lisas liv verkar mer betydelsefullt än denna lilla flicka som miste livet i explosionen.

Det finns ingen människa som är mer värd en någon annan. Det är lika tragiskt vem det än är som råkar illa ut och mister livet i olycka eller i samband med något brott. Det jag tycker är mer tragiskt är att det finns människor mitt bland oss som vill göra en annan människa illa och i vissa fall även vill döda en annan människa.

Min uppfattning är att media styr oss läsare väldigt mycket, vårt engagemang beror på hur de berättar händelserna och hur mycket det påverkar våra känslor. Så fort det är en människa som försvinner och i synnerhet barn, så kan vi relatera till det då vi tänker "om det vore mitt barn som försvann, hur hade jag känt det?"

Om vi tar medias berättelse om Lisa, så har vi fått en berättelse som har gett oss en uppfattning om hur Lisa var som person. Vi har också fått se en bild på henne och fått en liten bakgrundsbeskrivning om hennes liv. Allt detta har påverkat oss och våra känslor, vi har alla känt ett hopp om att hitta henne vid liv.

När det handlar om bilexplosionen, så har vi inga bilder på människorna, ingen bakgrundsberättelse och det är inget media har skrivit om i flera dagar. Men alla människor som mister livet på något vis har föräldrar, syskon, mor och farföräldrar m.fl. som lider något enormt av att ha mist en anhörig. Det är fruktansvärt att hastigt mista en anhörig i olycka eller i samband med något brott.

Det finns alltså ingens liv som är mer värt en någon annans, det är lika fruktansvärt och tragiskt.
Mina tankar går till alla anhöriga som har mist någon nära och kär <3

<3 Vila i frid <3

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kylklamp mellan benen!

Borta bra, men hemma bäst!

Läsardebatt i Aftonbladet!