Våra hjältar!

Jag älskar att lyssna på sommarpratarna varje sommar, det är väldigt intressant att höra om olika livsöden m.m. Men igår torsdag, var det Jörgen som kom med förslaget att vi skulle lyssna på dagens sommarprat. Det blev dock en ångestfylld timme, då vi kan relatera till våra egna liv och erfarenheter av intensivvården, men så bra. 

Torsdagen den 9/7 sommarprat
Eveline Jacobson är sjuksköterska inom intensivvården och berättar om sin roll i denna pandemi tid. Som jag misstänkte blev det mycket riktigt en ångestfylld timme, men så intressant och nyttigt att få höra hur det på riktigt fungerar när en patient med covid19 hamnar på iva- intensivvården.
Eveline Jacobsons sommarprat 2020

Att lyssna på detta sommarprat borde nästan vara ett krav på oss alla, för då kanske vi kan förstå att ansvaret för att stoppa denna pandemi ligger på oss alla, vi bär alla ansvaret för att få stopp på covid19.

Vårdpersonalen är värd all respekt i världen och det visar vi bäst genom att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. På så vis underlättar vi bl.a. för sjukvårdspersonalen, våra hjältar!

Både jag och min man är beroende av assistenter och nu är vi även beroende av att de håller sig helt friska, det får absolut inte komma in något covid19 i vårat hem. Därför har vi skärpt våra rutiner i vardagen och det är extremt viktigt att alla assistenter och nära och kära förstår hur allvarligt det kan bli för oss om vi insjuknar. 

Vi har redan haft en assistent som troligen har haft viruset och denna person var hemma sjuk i ca 7 veckor, hen slapp uppsöka vården under denna tid, men det var tuffa veckor hemma. Nu har hen jobbat i ca en månad, men är fortfarande inte helt återställd fysiskt. Nu har vi en annan assistent vars sambo har konstaterad covid19, vilket innebär att denna assistent inte får jobba hos oss på flera veckor och att vi måste hitta vikarie mitt i semesterperioden. Detta året har fullt av utmaningar i olika former för oss alla.

Tack Eveline Jacobson för att du uppriktigt och ärligt berättar för oss hur ni sliter för att rädda liv. 

Ta hand om varandra och håll avstånd!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kylklamp mellan benen!

7år...

Läsardebatt i Aftonbladet!